Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић посетила је данас Тутин, где се састала са председником општине Салихом Хотом. На састанку се разговарало о развоју ове општине а овом приликом потписан је Уговор о реализацији пројекта рекреационог центра Тутин.
„Општина Тутин представља оазу у руралном туризму с обзиром да је богата пашњацима, плодном земљом и рекама, са огромним потенцијалима и за развој етно и еко туризма. Пројекат који се односи на реконструкцију постојећих спортско-рекреативних терена и доградњу трим стазе и дечијег игралишта у Рекреационом центру Тутин, свакако ће и инфраструктурно подићи постојеће капацитете“, поручила је министарка.
Она је навела да је за овај пројекат Министарство трговине, туризма и телекомуникација определило средства у вредности од готово 35 милиона динара, подсетивши и да је ресорно министарство финансирало изградњу пројеката Еко парка „Цикиљевац“ у вредности од 20 милиона динара.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је од 2015. до 2022. године општини Тутин за инфраструктурне пројекте за развој туризма определило укупно 64.571.367 динара.