Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Милан Добријевић, истакао је на отварању Српског форума о управљању интернетом (IGF Србија) да је кључан значај отворене комуникације и дијалога о будућности интернета.

 

Српски форум о управљању интернетом одржан је 26. маја 2022. године, у Дому омладине у Београду. Теме форума биле су дигитализација и  дигитална политика – национални, регионални и локални аспект, дигитални суверенитет, дигитална писменост и едукација и сајбер безбедност.

 

Поред државног секретара Милана Добријевића, на отварању Српског форума о управљању интернетом говорили су и представник Секретаријата Форума, Chengetai Masango и директор Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС),  Дејан Ђукић.

 

Реализацију овогодишњег издања IGF Србија омогућили су Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Дипло фондација, Интернет друштво Србије и компанија Гранси уз подршку Share фондације, Канцеларије повереника за заштиту равноправности, ICANN-a (Интернет корпорација за додељене називе и бројеве), RIPE-a (Координациони центар Форума европских IP мрежа), Фондације за отворено друштво и компаније Donuts Inc.